Over mij
Hallo, ik ben Cindy, een levenslustige dame uit de Belgische Zuiderkempen. Op deze blog leef ik me uit met mijn drie grote passies: schrijven, eten en Italië.
Schrijven
Schrijven is al lang een grote passie, maar tot voor enkele jaren wist ik überhaupt niet dat ik het nodige talent had om er iets mee te doen. Tijdens een inspirerende cursus copywriting bleek mijn pen vlotter dan gedacht en dankzij de aanmoedigende woorden van mijn docente Ann startte ik in april 2013 met deze blog. Vandaag durf ik stiekem te dromen van een eigen boek, en in gedachten zie ik mezelf op mijn oude dag: steunend op mijn stok hou ik halt tussen de rekken in de bibliotheek, mijn vingers glijden over de cover van dat ene veelbekroonde boek, en trots glimlachend denk ik terug aan mijn nog prille schrijversdroom.
Eten
Eten is voelen, proeven, leven, beleven. Voor mij hoeft een bord geen schilderij te zijn en mogen de trendy schuimpjes, mousses en sponsen absoluut achterwege blijven. Wat telt voor mij is de smaak en de puurheid van een gerecht. Ingrediënten moeten kraakvers zijn en de juiste rijping hebben, pasta en gestoofde groenten nog een knapperige beet, een stuk vlees moet smelten op mijn tong en vis moet me meevoeren naar azuurblauwe wateren met hun zilte geur. In een glas wijn wil ik het land van herkomst ruiken en proeven, een glas water moet me terugbrengen naar het puurste van de natuur. Daarom hou ik het meest van de Italiaanse keuken, dé keuken bij uitstek van puurheid en eenvoud.
Italië
Schrijven
Schrijven is al lang een grote passie, maar tot voor enkele jaren wist ik überhaupt niet dat ik het nodige talent had om er iets mee te doen. Tijdens een inspirerende cursus copywriting bleek mijn pen vlotter dan gedacht en dankzij de aanmoedigende woorden van mijn docente Ann startte ik in april 2013 met deze blog. Vandaag durf ik stiekem te dromen van een eigen boek, en in gedachten zie ik mezelf op mijn oude dag: steunend op mijn stok hou ik halt tussen de rekken in de bibliotheek, mijn vingers glijden over de cover van dat ene veelbekroonde boek, en trots glimlachend denk ik terug aan mijn nog prille schrijversdroom.
Eten is voelen, proeven, leven, beleven. Voor mij hoeft een bord geen schilderij te zijn en mogen de trendy schuimpjes, mousses en sponsen absoluut achterwege blijven. Wat telt voor mij is de smaak en de puurheid van een gerecht. Ingrediënten moeten kraakvers zijn en de juiste rijping hebben, pasta en gestoofde groenten nog een knapperige beet, een stuk vlees moet smelten op mijn tong en vis moet me meevoeren naar azuurblauwe wateren met hun zilte geur. In een glas wijn wil ik het land van herkomst ruiken en proeven, een glas water moet me terugbrengen naar het puurste van de natuur. Daarom hou ik het meest van de Italiaanse keuken, dé keuken bij uitstek van puurheid en eenvoud.
Ik was op slag verliefd op Italië wanneer ik er de eerste keer kwam. De taal, de keuken, de natuur, de lieflijke dorpjes, dit land wilde ik beter leren kennen. Ik ging Italiaanse taal- en letterkunde studeren aan de Leuvense universiteit en vertrok voor een half jaar op Erasmus-avontuur naar Macerata, een stadje in de regio Marche (de Marken). Ook vandaag ga ik zo vaak mogelijk naar Italië terug om nieuwe streken te ontdekken, om regionale lekkernijen te proeven en natuurlijk om simpelweg te genieten van 'la dolce vita'.
Heb je een vraag over deze blog, stuur dan gerust een mailtje.