De Foodmadam

De Foodmadam

zondag 27 september 2015

Het beste van Peppe

Peppe Giacomazza, beter gekend als Peppe van njam!-TV, blijft niet bij de pakken zitten. In oktober opent de Siciliaanse chef een extra zaak recht tegenover zijn bestaande restaurant La Botte in Genk en onlangs verscheen zijn nieuwe kookboek Het beste van Peppe, met daarin zijn beste en meest toegankelijke gerechten. Vier thema's komen aan bod: Pasta, Risotto, Pizza en Dessert.

Het beste van Peppe zal vooral de pastaliefhebbers onder ons bekoren. Naast basisrecepten voor verse pasta, échte Italiaanse tomatensaus en vullingen voor ravioli en tortellini, verwend Peppe ons met meer dan dertig verschillende pastagerechten. En dat gaat van Italiaanse klassiekers zoals spaghetti alla carbonara of spaghetti all'amatriciana tot 'vernieuwende' pasta's zoals penne con zucchine, ricotta e mortadella (penne met gevulde courgettebloem), waarbij Peppe het noorden en het zuiden van Italië in één bord samenbrengt.


In Risotto en Pizza vertrouwd Peppe ons de juiste basis toe voor een geslaagde risotto en pizza, met ook hier een reeks aantrekkelijke recepten. Wat dacht je van risotto al Barbera, formaggio tuma Piemontese e salvia (risotto met Barberawijn, tumakaas en salie) of risotto alla caprese (met dadeltomaten, burrata en pesto)? Of verkies je een knapperige pizza salsiccia, pizza gorgonzola of, jawel, een pizza cioccolata?

Elk gerecht in het boek gaat vergezeld van een oogstrelende foto, waardoor het water al bladerend in je mond komt. Het beste van Peppe is een kookboek 'pur sang' waarbij het helemaal draait om de recepten. Neem het 's morgens tijdens het ontbijt bij de hand en in een oogwenk heb je een lekker idee voor het avondmaal. Graag een glaasje wijn erbij? Met de wijntip die Peppe's broer Gaspare bij elk gerecht met ons deelt, is ook dat geen enkel probleem.


Het beste van Peppe is al met al een mooie aanwinst op je boekenplank. Het is alleen jammer dat het afsluitende hoofdstuk Dessert met slechts vier recepten wat mistroostig achterna lijkt te huppelen. Wil Peppe ons soms behoeden voor overtollige kilootjes? Of laat de chef ons graag watertanden naar meer? In dat laatste is hij dan wel geslaagd, want ik kijk door Het beste van Peppe nog nieuwsgieriger uit naar een smakelijk bezoek aan zijn nieuwe zaak.

Het beste van Peppe
Peppe Giacomazza
ISBN: 9789462771246
Prijs: 21,99 euro
Uitgever: NJAM n.v.

Buona cucina a tutti!
De Foodmadam.

Geen opmerkingen: