Saffraanrisotto met scampi's en courgette
Telkens als ik mijn voorraadkast opentrok, keek de haan me recht in de ogen, net alsof hij mijn wantrouwen voor zijn inhoud kon aflezen: Risotto Pronto, een klaargemaakte risotto waar je water moet aan toevoegen, ongeveer twaalf minuten laten koken, af en toe roeren, en basta! Dat kan toch niet lekker zijn? Daarom stond deze risotto al bijna een jaar in mijn voorraadkast, nadat ik hem kreeg toegestuurd door Sparkies, het persbureau dat het Italiaanse merk Riso Gallo vertegenwoordigd. Hoe kon de charmante Riso Gallo-haan me uiteindelijk toch verleiden om zijn Risotto Pronto met saffraan te proberen? Geen flauw idee, maar zijn charmes hebben alleszins gewerkt. En de risotto, dat was een meevaller, het mag gezegd. Ik vulde hem aan met scampi's en courgette, maar zelfs met alleen wat olijfolie en parmigiano mag deze risotto met saffraan best op het weekmenu staan. Mijn scepticisme laat ik voortaan zeker niet varen, maar de Risotto Pronto con quattro formaggi die ook in het geschenkpakket zat, zal wel snel in de kookpot verdwijnen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
Risotto Pronto met saffraan van RISO GALLO (1 verpakking van 175g)
450 ml water
1/2 courgette
12 scampi's
1 teentje look
olijfolie
peper
parmigiano (eventueel)
Aan de slag
Snij de courgette in fijne stukken. Doe een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de courgette aan. Doe de risotto erbij en roer even om. Giet er 450 ml water bij. Breng aan de kook en laat circa 12 minuten op een middelhoog vuur koken. Roer regelmatig tot het water volledig is opgenomen. Bak ondertussen de scampi's. Doe een scheut olijfolie in een pan en leg het teentje look erin. Verwarm de olie langzaam zodat hij de smaak van de look kan opnemen. Zodra de olie heet is, verwijder je de look en doe je de scampi's in de pan. Bak ze kort en krachtig gedurende maximum één minuut langs elke zijde. Kruid met peper. Schep de risotto in een bord. Schik de scampi's erop en bestrooi eventueel met wat parmezaan.
De Foodmadam.
Reacties