Spaghetti met mosselen - Spaghetti con cozze

In augustus ontvluchten Italianen massaal de hitte van de stad om van een verkwikkende vakantie te gaan genieten aan de kust en zich tegoed te doen aan zon, zee, strand en, zeker niet te vergeten, lekker eten. Waar het in de loop van de dag bijna vechten geblazen is om een strandstoel te bemachtigen, liggen de stranden er 's middags rond pranzo-tijd en 's avonds verlaten bij. Op die momenten heerst er een gezellige drukte in de vele strandrestaurants, waar hongerige magen steevast gevuld willen worden met een goed bord pasta en andere lekkernijen uit de zee. Ook wij lieten onze gedachten afgelopen weekend even afdwalen naar Italiaanse stranden, en wel met deze heerlijke spaghetti con cozze of spaghetti met mosselen. En de grootste eer daarvoor gaat deze keer naar mijn amore, die zich ontfermde over de potten en de pannen met als resultaat dit mooie bord met voortreffelijke smaak!


Ingrediënten (voor 2 personen)

250 g spaghetti
1 kilo mosselen
2 tomaten
1 teentje look
tijm
laurier
peterselie
zout
peper
olijfolie extra vergine

Aan de slag

Spoel en kuis de mosselen grondig en kook ze gaar gedurende 7 à 8 minuten. Kruid met peper, tijm en laurier. Schud ze regelmatig om. Hou het kookvocht apart. Kook de spaghetti al dente in een ruime hoeveelheid gezouten water. Verwijder ondertussen de pitten van de tomaten en snij ze in stukken. Snij de look in fijne schijfjes, hak de peterselie fijn. Doe een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de knoflook en de tomaten. Voeg de mosselen toe, nadat je de helft van de mosselen uit de schelp hebt gedaan. Doe ook de spaghetti erbij en een soeplepel kookvocht van de mosselen. Kruid met peper en bestrooi rijkelijk met peterselie. Roer alles goed om. Laat de spaghetti met mosselen nog één minuutje rusten. Serveer in een diep bord.


Buon appetito!
De Foodmadam.

Reacties