De Foodmadam

De Foodmadam

woensdag 5 februari 2014

Sinaasappelkoekjes voor Wereld Nutella Dag!

Vandaag is het World Nutella Day, ofwel Wereld Nutella Dag, een dag die helemaal in het teken staat van de befaamde Italiaanse chocolade-hazelnootpasta. Het is een initiatief van de Amerikaanse schrijfsters Sara Rosso en Michelle Fabio, die hun liefde en enthousiasme voor Nutella met heel de wereld wilden delen. World Nutella Day werd voor de eerste keer georganiseerd in 2007 en is inmiddels al aan haar achtste editie toe. Sara en Michelle moedigen iedereen aan om op deze dag recepten of foto's te delen en om creatief aan de slag te gaan met Nutella. Op de site www.nutelladay.com kun je snuisteren tussen wel meer dan 100 recepten.


Ook ik haalde ter ere van deze speciale feestdag de pot Nutella boven en bakte een ware zaligheid: sinaasappelkoekjes met Nutella. Koekjes met de frisse en fruitige smaak van sinaasappel en een zachte chocolade-hazelnootvulling. Krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen. Te maken op eigen risico, want ze zijn verslavend lekker! Ik ga nu alweer goddelijk genieten door er eentje enkele te snoepen en vul snel mijn boodschappenlijstje aan met een pot Nutella. Om nieuwe koekjes te bakken weliswaar.

Heb je er ook zin in gekregen? Duik dan snel de keuken in, haal potten en Nutella uit de kast en smul weldra, al is het langzaam of snel, van deze overheerlijke sinaasappelkoekjes met Nutella! Happy Nutella World Day!


Bron: Italiaanse receptenblog eCucinando.it

Boodschappenlijstje (voor 60 koekjes)

500 g patisseriebloem
200 g suiker
200 g boter (in kleine stukken)
2 eieren
geraspte zeste van 2 sinaasappelen
1 zakje bakpoeder (16 g)
snuifje zout
Nutella
melk (om het deeg in te smeren)
bloemsuiker (eventueel)

Aan de slag

Doe de bloem in een mengkom. Voeg de suiker, de bakpoeder, de eieren, de sinaasappelzeste, de boter en het snuifje zout toe. Meng en kneed alles tot je een glad en soepel deeg bekomt. 

Rol balletjes ter grootte van een kleine walnoot. Maak een kuiltje in de balletjes en vul ze met Nutella. Gebruik daarvoor een spuitzak met een zeer fijne spuitmond of het steeltje van een koffielepel. Sluit de balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Let erop dat er voldoende ruimte is tussen de deegballetjes, ze verdubbelen in omvang tijdens het bakproces. Smeer de deegballetjes in met melk. Bak ze gedurende 20 minuten op 190°C in een traditionele oven (boven en onder verwarmd, geen heteluchtoven).

Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze eventueel met bloemsuiker.


Smakelijk!
De Foodmadam.

Geen opmerkingen: