Bagni Vittoria, een paradijsje aan de Adriatische kust

Vanuit je bed de zon zien opkomen, ontbijten op je privé-terras met zicht op zee en inslapen bij het klotsende geluid van de golven die de rotsen lijken te omhelzen. Ook dat kan in het wondermooie Italië. Op slechts een uurtje rijden van de luchthaven van Pescara (Abruzzo) vind je het domein van bed&breakfast Bagni Vittoria. 

Als je via de SS16 langs de Adriatische kust naar het zuiden van Abruzzo rijdt, doet niets vermoeden dat er een bed&breakfast tussen de rotsen verscholen ligt. En toch. Zodra je het zandweggetje gevonden hebt dat uitbater Luigi aangeeft en de grote poort van het domein bent binnengereden, kom je terecht in een waar paradijs. Hier op de kliffen van Casarsa Vasto Marina, een uniek stukje ongerepte natuur en ver weg van het massatoerisme, ligt bed&breakfast Bagni Vittoria.


Bagni Vittoria opende amper enkele jaartjes geleden de deuren en de beoordelingen zijn meer dan positief. De sympathieke uitbaters Luigi en Elisabetta weten dan ook als geen ander hoe ze het hun gasten naar de zin moeten maken. Vanuit hun passie voor reizen en hun vele persoonlijke reiservaringen hebben ze van Bagni Vittoria een droomverblijf gemaakt. Jack, de speelse Jack-Russel van de uitbaters, is ondertussen de mascotte geworden van Bagni Vittoria. Met zijn kwispelende staart en zijn aanstekelijke speelsheid weet hij de gasten een voor een voor zich te winnen.

Een van de bungalows.
Prachtige zonsopgang vanuit de slaapkamer.

Bagni Vittoria heeft vier kamers en drie bungalows. De kamers liggen links van de oprit en zijn ingericht met natuurlijke kleuren en materialen. Ze hebben allemaal grote ramen met een privé-terras en een verbluffend zicht op zee. Bovendien zijn ze uitgerust met airconditioning, kleurentelevisie, wifi en een ijskastje. De bungalows liggen rechts van de oprit en zijn volledig afhankelijk. Hier komt Luigi je dan ook nooit storen. De bungalows zijn voorzien van een moderne keuken met een inductievuur, een grote koelkast, een Nespresso koffiemachine en alle toebehoren zoals potten, pannen, bestek en borden. Daarnaast is er een kleine badkamer en een slaapkamer met zicht op zee. Elke bungalow heeft een groot privé-terras met een tafel, stoelen en twee ligbedden. Op een tiental minuten rijden van Bagni Vittoria is een supermarkt waar je de nodige inkopen kunt doen.

Een caravan werd ingericht als restopunt.
Een relax-hoekje op het domein.

Kies je voor een relaxed dagje op het domein van Bagni Vittoria? Settel je in een van de vele hoekjes met een goed boek, dommel zalig in bij het ruizende geluid van de zee of geniet met al je zintuigen van de verbluffend mooie omgeving. Krijg je ondertussen zin in een smakelijke koffie dan kun je terecht in de caravan die Luigi en Elisabetta op een originele manier inrichtten als restopunt. Ben je eerder een actieve reiziger, dan is er de mogelijk om te snorkelen, te zwemmen of te vissen. Of ga met een luxe zeilboot op ontdekking langs de Costa dei Trabocchi, de Isole Tremiti of zelfs tot aan de kust van Kroatië. Deze dienst, Service Luxury Charter, wordt voor een heel interessante prijs aangeboden door Bagni Vittoria.

Ontbijttafels met een uniek zicht op zee (kamers). 
Zelfgemaakt ontbijt op ons privé-terras (bungalow).

Ook foodies en visliefhebbers kunnen hun hart helemaal ophalen bij Bagni Vittoria. Bij het aanbreken van de dag kun je je door Luigi en Elisabetta laten verwennen met een Italiaans ontbijt op basis van biologische en streekgebonden producten. Met daarbij het verbluffende uitzicht op zee kan de dag alvast niet meer stuk. Verkies je rustgevende momenten op het domein boven een etentje in een restaurant, dan zorgen de lieftallige eigenaars voor een smakelijke lunchbox. Of proef onder je eigen patio de typische streekspecialiteit brodetto di pesce abruzzese, een rijkgevulde vissoep die de chef van het nabijgelegen restaurant Zi Nicola speciaal voor jou klaarmaakt. Ga je toch graag op restaurant, kies dan zeker voor een etentje op een trabocco, waarover ik eerder deze blogpost schreef. Luigi reserveert graag een tafeltje voor jou.

Mijn liefste en ik verbleven een week in een van de bungalows van Bagni Vittoria en we hebben er een onvergetelijke tijd beleefd. Om het binnenland van Abruzzo te verkennen is Bagni Vittoria als uitgangspunt misschien minder goed gelegen, maar om uit te rusten en te relaxen zul je bijna nergens beter zijn. Dus ben je op zoek naar een wondermooi plekje aan zee, weg van het drukke strandtoerisme, dan is deze bed&breakfast een absoluut topadres. Bagni Vittoria is een paradijsje aan de Adriatische kust!


Praktisch
B&B Bagni Vittoria
Strada Statale Adriatica Nord B
SS16 Nord, 30
Scogliere Casarsa Vasto Marina
66054 Vasto (Chieti)
Tel.: +39 3475432002
E-mail: info@bagnivittoria.com
Web: www.bagnivittoria.com
Bagni Vittoria op Facebook


Buon viaggio!
De Foodmadam.

Reacties