De Foodmadam

De Foodmadam

maandag 6 januari 2014

Le Marche-weekend

Allereerst wens ik iedereen een mooi, gezond en smaakvol 2014 toe! Ik ga het komende jaar opnieuw op ontdekkingstocht naar (nieuwe) lekkernijen en smakelijke belevenissen, en dat met minstens zoveel passie voor het verrukkelijke Italië. Deze eerste blogpost van 2014 is alvast een schot in de roos, met goed nieuws voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken. 

Zet het weekend van 7, 8 en 9 februari in je agenda, want dan kun je mee op culinaire ontdekkingsreis naar de Italiaanse regio Le Marche. Bere.bene, invoerder van Italiaanse kwaliteitswijnen, organiseert dat weekend samen met enkele koks uit Le Marche het evenement 'Le Marche Cibo e Vino'. De Italiaanse chefs komen speciaal naar het Antwerpse stadje Lier afgezakt om drie avonden na elkaar een authentieke Italiaanse menu te bereiden. Tijdens het diner maak je kennis met typische streekproducten en streekwijnen, krijg je uitleg over de producten en over de bereiding van de gerechten, en word je meegenomen naar de prachtige streek van Le Marche. Hierbij alvast een mooie vooruitblik op wat je te wachten staat:
 Il Menu
----------  Antipasti  ----------
Caprino, ciauscolo, bruschetta con olio di Agostini

Bollicine Spumante Passerina

Olive fritte, prosciutto crudo
Offida Passerina
----------  Primi  ----------
Tajulì pelusi con salsa di erbe trovate ripassate in padella con olio, aglio, acciughe e peperoncino

Offida Pecorino

Linguine con salsa rossa alla salsiccia
Marche Rosso
----------  Secondi  ----------
Medaglione di filetto al pepe verde, con prosciutto e salvia

Rosso Piceno

Spezzatino di sbardella con mela rosa dei Sibillini
Marche Rosso Rigò
----------  Dolci  ----------
Assaggio di formaggio servito con sapa

Vino cotto di Sergio Catalini
Ciambellone al vino cotto e frutta sciroppata
Vino cotto di Sergio Catalini

De gerechten zullen telkens vergezeld worden van bijpassende wijnen, afkomstig van het domein Podere dei Colli uit de provincie Ascoli Piceno. Een fijn weetje is dat de vino cotto, waaraan ik eerder deze blogpost wijdde, deel uitmaakt van het menu. Zijn je smaakpapillen nog niet voldaan na de maaltijd? Breng dan een bezoekje aan de kleine beurs die bere.bene op zondagnamiddag organiseert. Daar kun je proeven van een aantal typische streekproducten, die ook te koop worden aangeboden.

Omdat mijn man en ik het nieuwe jaar met een lekker glaasje Italiaanse wijn wilden inzetten, brachten we enkele dagen voordien ons eerste bezoek aan de winkel van bere.bene in Lier. Allebei waren we aangenaam verrast door het aanstekelijke enthousiasme en de voelbare passie waarmee de eigenaars ons meesleepten in het Italiaanse verhaal. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het Le Marche-weekend de moeite waarde zal zijn, en daarom heb ik alvast een smakelijke plaats gereserveerd.

Wil jij er ook graag bij zijn? Schrijf je dan voor 15 januari in via info@berebene.be. Alle nodige informatie vind je hier op de website.

Ontdek de wijngaarden van Podere dei Colli.
Bron foto: bere.bene
Ook de typische olive fritte staan op het menu.
Bron foto: bere.bene


Praktisch
'Le Marche Cibo e Vino'-weekend
Chiro-lokaal
Boomlaarstraat 722
2500 Lier
Aanvang diner: 18.30 uur
Prijs menu en aangepaste wijnen: 45 euro p.p.
Beurs zondagnamiddag: toegang gratis


Culinaire groeten, 
De Foodmadam.

Geen opmerkingen: