De Foodmadam

De Foodmadam

donderdag 19 december 2013

Boekentip: Pizza van Alba Pezone

Dat een goede pizza bakken meer dan een kunst is, bewijst het boek Pizza van Alba Pezone. De Napolitaanse Alba Pezone woont ondertussen meer dan 15 jaar in Parijs. Ze is culinair journaliste en leidt haar eigen kookschool. Uit liefde voor de pizza en voor Napels keerde ze terug naar haar geboorteplaats, de bakermat van de pizza. Ze volgde vanaf de eerste rij de dagelijkse kookkunsten van de vijf beste pizzabakkers in Napels en ontdekte zo hun recepten en keukengeheimen.


Pizza staat boordevol recepten voor zowel traditionele als creatievere pizza's, maar ook voor minder bekende lekkernijen zoals de pizza frittamurzillorotolino en saltimbocca. De recepten worden vergezeld van smakelijke plaatjes en korte verhalen uit het leven van de pizzabakkers en hun klanten. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan lokale ingrediënten en producten.

Het boek zuigt je mee in de wereld van de pizzaioli, die allemaal met passie en vakkundigheid elke dag opnieuw de perfecte pizza uit hun oven proberen te halen. Na Pizza te hebben gelezen, heb ik nog meer respect gekregen voor een goede zelfgebakken pizza. En die kan absoluut zijn plaats waard zijn in de top van de gastronomie!

Ben je nog op zoek naar een mooi kerstgeschenk voor een Italië-fanaat, een pizzafan of een liefhebber van lekker eten? Dan is het boek Pizza van Alba Pezone een smakelijke aanrader.

Verkrijgbaar in de betere boekhandel voor 24,95 euro.


Culinaire groeten,
De Foodmadam.

Geen opmerkingen: