De Foodmadam

De Foodmadam

dinsdag 26 november 2013

Conchigliette met tomaat

Onder het motto 'de lekkerste gerechten zijn vaak de eenvoudigste gerechten', ging ik aan de slag met pasta en tomaat, twee ingrediënten die nooit in mijn voorraadkast ontbreken. Voor een snelle hap, een inspiratieloze kookdag of om mezelf te plezieren met eenvoudige en pure smaken. En eenvoud is ook de kracht van deze conchigliette (schelpjespasta) met tomaat. Je maakt een simpele tomatensoep, kookt de schelpjespasta erin zodat de soep indikt en klaar is kees. Nog maar een bewijs dat lekker koken echt niet ingewikkeld hoeft te zijn!


Conchigliette of schelpjespasta slurpen veel saus op. Daarom zijn ze ideaal om te serveren met een lichte saus of om toe te voegen aan de soep. Ik hou meer van pasta dan van soep, daarom heb ik in mijn recept een grote hoeveelheid schelpjespasta gebruikt. Zo zijn deze conchigliette met tomaat een mooie pastaschotel.

Boodschappenlijstje (voor 2 personen)

130 g conchigliette
5 rijpe tomaten
1 ajuin
1 teentje look
3/4 l groentenbouillon
1 tl geconcentreerde tomatenpuree
zout
peper
basilicum en oregano
olijfolie

Aan de slag

Snij de tomaten en de ajuin in stukken. Plet de look. Doe een scheut olijfolie in een grote pot en fruit de uien en de look. Doe de tomaten erbij. Laat een tiental minuten sudderen op een zacht vuur.

Voeg de groentenbouillon, basilicum en oregano toe. Laat een half uurtje koken op een zacht vuur en mix het geheel. Je bekomt een simpele tomatensoep. Kruid met peper en zout.

Doe de conchigliette in de soep en kook ze al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking). De pasta zal in volume verdubbelen zodat ook je soep indikt. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kleeft!

Schep in een diep bord en serveer onmiddellijk. Giet eventueel een scheutje goede olijfolie over de pasta voor extra smaak.

Tip

Maak een grotere hoeveelheid soep en vries ze in. Zo heb je altijd een portie klaar voor een snelle hap.


Buon appetito,
De foodmadam.

Geen opmerkingen: