De Foodmadam

De Foodmadam

zaterdag 6 juli 2013

Tartine arlecchino

Dit weekend kunnen we volop genieten van stralend zomerweer! Laat je ook graag op de tafel het zonnetje schijnen? Probeer dan zeker deze tartine arlecchino, toastjes met buffelmozzarella, tomaat, sjalotjes, olijven en oregano. Ze zijn makkelijk te maken, supersnel klaar en zo lekker. Volgens het originele recept zijn ze een Italiaanse antipasto, maar ze kunnen ook perfect geserveerd worden als vegetarische en lichte lunch. Of snij het brood in kleine stukken en presenteer de tartine arlecchino als hapje, met of zonder mozzarella, bij een lekkere aperitief. Je gasten zullen werkelijk verrukt zijn! En bedenk, terwijl je in fijn gezelschap en met het zonnetje op je snoet geniet van een lekker drankje en hapje, hoe mooi het leven op zulke momenten wel is. La vita è bella!Bron: La cucina della nonna - uitgeverij Giunti Demetra

Ingrediënten (4 personen)

8 sneden toastbrood
2 tomaten
2 sjalotjes
1 buffelmozzarella
6 groene olijven (ontpit)
1 tl oregano
een bosje platte peterselie
olijfolie extra vergine
boter
zout en peper
verse basilicum (eventueel)

Aan de slag

Was de tomaten, verwijder de pitten en snij ze in kleine stukken. Snij de sjalotten en de olijven in ringen. Doe alles in een mengkom. Hak de peterselie fijn en doe hem bij de tomaten, sjalotten en olijven. Doe er een beetje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in dunne plakken.

Toast het brood. Snij het in de gewenste vorm (vierkant, driehoek, rond of in kleine stukken). Besmeer de toast met boter en doe het tomatenmengsel erover. Versier met een plakje mozzarella en verse basilicum.


Buon appetito!
De foodmadam.


2 opmerkingen:

Lefrancbuveur zei

Look mediterraneo e squisitezza assicurata ;)

De foodmadam zei

Grazie! :)