Fusilli met zalm en asperges

De vakantietijd is begonnen! En daarbij hoort een fris en zomers pastagerecht. Deze fusilli met zalm en asperges zijn ideaal om mee te nemen voor een gezellige picknick of om de honger te stillen tijdens de autotrip richting vakantiebestemming. Ze blijven lekker fris in de koelbox én ze zijn supergezond en voedzaam. Moet je nog even wachten op je deugddoende vakantie? Neem dan een bakje fusilli mee naar het werk voor de lunch. Zo kun je ook tijdens je middagpauze heel even wegdromen naar zalige zomerse geluksmomenten.


Bron: Voglia di cucinare pasta fresca, secca, ripiena e... - uitgeverij Giunti Demetra

Boodschappenlijstje (voor 2 personen)

200 g fusilli (of spirelli)
100 g groene asperges
80 g gerookte zalm
1 el witte wijn
olijfolie extra vergine
zout
roze bessen (peper)

Aan de slag

Kook de fusilli beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af, doe er een scheutje olijfolie over en laat ze afkoelen. 

Leg de asperges in een kookpot met voldoende koud water. Verhit de pot op een zacht vuur en breng tot aan het kookpunt. Als het water bubbelt, zet je het vuur af. Laat de asperges 4 à 5 minuten rusten in het warme water. Zorg dat ze gaar zijn, maar toch nog knapperig. Schep ze uit het water, laat ze uitlekken en afkoelen. Snij de asperges in kleine stukken. Doe er een scheutje olijfolie over en een eetlepel witte wijn.

Snij de gerookte zalm in reepjes. Doe de zalm en de asperges onder de fusilli. Kruid met de roze bessen.


Smakelijk!
De foodmadam.

Reacties

Het ziet er héérlijk uit en complimenten voor je prachtige foto's!
De Foodmadam zei…
Bedankt Caroline! Echt een fijn compliment. Momenteel moet ik mij helaas nog behelpen met mijn I-phone, wat meestal meer slechte dan goede foto's oplevert. Een goed fototoestel staat dus bovenaan mijn verlanglijstje, nog even sparen... :)
Dat beloofd wat als je een "echte" camera hebt!
Maar je hebt oog voor compositie!