De Foodmadam

De Foodmadam

zaterdag 15 juni 2013

Trattoria della mamma

Soms heb je van die zaakjes waar je werkelijk naartoe wordt gezogen als je ze voorbij wandelt. In Gent is er zo eentje. Trattoria Della Mamma is de naam. 

Afgelopen zaterdag bracht ik samen met mijn geliefde een bezoekje aan de prachtige stad Gent. Beetje kuieren in de straatjes, genieten van het zonnetje, simpelweg proeven van het mooie leven. Toevallig wandelden we 's middags voorbij een Italiaanse traiteurszaak met een klein gezellig terrasje. De tafeltjes waren aangekleed met rood-wit geruite tafelkleedjes en bovenop elk tafeltje fleurde een frisgroen plantje. We waren allebei onmiddellijk gecharmeerd door de gezellige sfeer van deze zaak en besloten er een hapje te eten. 

Antipasto misto voor 2 personen

De gastheer des huizes bood ons op een vriendelijke manier de menukaart en het suggestiebordje aan. De kaart beperkte zich tot de dranken, antipasti en dolci, op het bordje stonden vier pastagerechten. We verkozen allebei de antipasto misto, en al gauw werden we verrast met bovenstaande mooi ogende en verzorgde schotel, geserveerd met een mandje brood. Daarbij dronken we een half litertje San Pellegrino en proefden we de lekkere huiswijn. Zowel de witte wijn (Chardonnay) als de rode wijn (Merlot) waren mooi in balans, zonder dat de alcohol naar het hoofd steeg, wat ik ten zeerste apprecieer tijdens de lunch. En het mag gezegd worden, de wijn werd hier gepresenteerd in kraaknette glazen, iets wat weleens te wensen overlaat. Als afsluitertje genoten we van een heerlijk kopje Lavazza-espresso. Voor dit alles betaalden we 43,40 euro. Een mooie prijs voor een op-en-top verzorgde lunch.

Binnenkijken in Trattoria della mamma

Bij Trattoria Della Mamma kun je trouwens niet alleen lunchen. Je vindt er ook een uitgebreid aanbod aan take away-producten zoals Italiaanse charcuterie, kazen, klaargemaakte pasta's en antipasti. En je kunt er terecht voor artisanale delicatessen, likeuren en wijnen, voor jezelf of als geschenk. Ik heb niet de kans gehad om de take away-producten te proberen, maar ik ben ervan overtuigd dat ook deze heel verzorgd zijn.

Conclusie van mijn bezoek: mooie zaak, vriendelijke uitbaters, snelle bediening, lekker en op-en-top verzorgd. Ik kan de opinie van collega-foodblogster Elise van Elidesc alleen maar kracht bijzetten. Trattoria Della Mamma is inderdaad een Gents lunchadres ten voeten uit. 

Praktisch
Trattoria Della Mamma
Sint Pietersnieuwstraat 36
9000 Gent
Tel.: +32 9 234 17 01
Web: www.trattoriadellamamma.be


Culinaire groeten,
De foodmadam

Geen opmerkingen: