De Foodmadam

De Foodmadam

zaterdag 8 juni 2013

Rijstdessert met yoghurt en gedroogde vruchten

Dit rijstdessert met yoghurt en gedroogde vruchten is misschien wel het magere zusje van onze gekende romige rijstpap. Het is gemaakt op basis van magere yoghurt en werd gezoet met een theelepeltje honing, gedroogde vruchten en een beetje chocolade. Het is geschikt als dessert of als gezond tussendoortje, maar het verdient zeker ook een plaats op de ontbijttafel. Bovendien hoef je helemaal geen keukenprinses te zijn om het op tafel te toveren. Zalig toch, niet? Ga dus gauw aan de slag met onderstaand receptje en geniet ook van dit rijstdessert gerust met een gouden lepel!


Geïnspireerd op een recept uit het Italiaanse kookboek Le ricette della nonna.

Ingrediënten (2 à 3 personen)

200 g rijst
125 gr magere yoghurt
100 g gedroogde vruchten
1 tl honing
1 el chocoladeschilfers
snuifje kaneel
garnering: chocoladeschilfers, kaneelstokjes, kersen

Aan de slag

Kook de rijst en laat afkoelen. Voeg yoghurt, gedroogde vruchten, honing en chocoladeschilfers toe. Kruid met een snuifje kaneel en meng alles goed. Zet het geheel vervolgens een uurtje in de koelkast zodat het lekker fris wordt.

Schep een portie op een bord in een garneerring en druk goed aan. Verwijder de ring. Versier met wat chocoladeschilfers, een kaneelstokje en een kers. 


Laat het smaken!
De foodmadam.


Geen opmerkingen: