De Foodmadam

De Foodmadam

zaterdag 29 juni 2013

Kersentaart met vanillepudding

Life is just a bowl of cherries. Het leven is als een schaal vol kersen. Zo kort. Zo mooi. Soms, helaas, ook minder mooi. Dus lach naar de fijne momenten en doe zoveel mogelijk leuke dingen. Ga gezellig wandelen of fietsen, bouw een kamp samen met je kinderen, kijk naar een vrolijke film of bak een lekkere kersentaart. Met onderstaand recept tover je alvast makkelijk een zoete lekkernij op tafel waar je ronduit van zult smullen! De krokante korst gevuld met romige vanillepudding en vers geplukte kersen belooft een zeemzoet genot in je mond. Geniet daarbij van een dampend kopje koffie of thee, van fijn gezelschap en/of een mooi achtergrondmuziekje. Zo kan die moment zeker niet meer stuk!

                      

Bron: Recept van blogster Susanna van Lo scrigno delle bontà, gevonden via de site Bezoek Abruzzo.

Ingrediënten

Voor de kersen
700 g rijpe kersen
50 g suiker
stukje zeste van een citroen

Voor het deeg
250 g 00-bloem (bloem van harde tarwe)
1 pakje bakpoeder
100 g suiker
125 g zachte boter
opgeklopt ei
geraspte citroenschil

Voor de pudding
zakje vanillepudding
300 ml melk
75 g suiker

Voor de crumble
75 g amandelmeel
75 g 00-bloem
175 g suiker
1 tl vanille-extract
100 g zachte boter

Aan de slag

Kersen
Minimum een dag op voorhand maken. Was de kersen, ontpit ze, leg ze in een pan met water en 50 g suiker. Doe er het stukje zeste van de citroen bij. Zet de pan op het vuur. Zodra het geheel kookt, zet je het vuur lager. Laat 15 à 20 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en bewaar op een koele plaats.

Taartdeeg
Doe in een kom 250 g bloem, 100 g suiker, bakpoeder, het opgeklopt ei, de geraspte citroenschil en 125 g zachte boter in stukjes. Kneed het deeg en rol het uit. Bekleed er een ingevette en bebloemde taartvorm mee. Zorg ervoor dat er ongeveer 2 cm deeg over de randen blijft hangen.

Taartvulling
Maak de vanillepudding volgens de aanwijzigingen op het zakje. Gebruik slechts 300 ml melk zodat je een dikkere crème bekomt. Laat afkoelen. Laat de kersen goed uitlekken. Giet ze in de vanillecrème. Meng het geheel zorgvuldig en verdeel het over het deeg. Rol de randen er voorzichtig overheen.

Crumble
Doe in een kom 75 g amandelmeel, 75 g bloem, 175 g suiker, het vanille-extract en 100 g boter. Kneed alles tot kruimels. Opletten: het deeg mag niet te stevig worden, het is juist de bedoeling dat je het deeg als kruimels over de vanillepudding kunt verdelen. Doe het deeg over de vanillepudding en druk het voorzichtig met je handen aan.

Bak de taart gedurende 45 minuten op 180°C. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.

Tip
Sla je graag de stap van de verse kersen over of bak je de taart graag buiten het kersenseizoen, gebruik dan gerust een pot kersen op siroop.


Laat het smaken!
De foodmadam.

Geen opmerkingen: