De Foodmadam

De Foodmadam

zaterdag 11 mei 2013

Lief-voor-de-lijn-ananascake

Heerlijk smullen zonder een gram aan te komen? Droomt daar niet iedereen een beetje van? Nochtans hoeft die droom niet langer een droom te zijn. Van deze ananascake kun je volop genieten zonder aan de extra kilootjes te denken, want de boter werd vervangen door magere yoghurt en plantaardige olie. Het receptje heb ik gespot op Dolci a gogo, de blog van een Napolitaanse mama. Ik heb wel een deel van de griessuiker vervangen door ruwe rietsuiker, en dat voor zijn specifieke smaak. En het resultaat? Een luchtige, frisse en sappige ananascake. Simpelweg overheerlijk! Dus duik je keuken in, trek je keukenschort aan, en smul binnen enkele uurtjes vol hartelust van deze lekkere lief-voor-de-lijn-ananascake!


Bron: Blog van Dolci a gogo  - Torta morbida all'ananas

Boodschappenlijstje

200 g bloem
100 g griessuiker
50 g ruwe rietsuiker
2 eieren
200 g magere yoghurt
1 zakje bakpoeder
80 ml plantaardige olie
snuifje zout
150 g verse ananas

Aan de slag

Snij de ananas in stukjes en laat goed uitlekken op een propere keukendoek (het overtollige vocht moet er wat uit).

Meng de eieren met de suiker. Doe er de olie en de yoghurt bij, daarna de gezeefde bloem, de bakpoeder en het snuifje zout.

Doe een laag deeg in een bakvorm. Leg daarop de helft van de ananasstukjes. Voeg een tweede laag deeg toe en leg daarop de rest van de ananas. Werk af met een laag deeg.

Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 à 45 minuten.

Tip

Ben je niet wild van ananas? Vervang die dan gerust door 2 appels.


Smakelijk!
De foodmadam.

Geen opmerkingen: