Pasta e patate
Een stevige vegetarische schotel. Dat
kan je wel zeggen van deze pasta e patate. Pasta én aardappelen in hetzelfde
gerecht, aangevuld met beetgare zuiderse groenten. Straffe kost om de laatste miezerige dagen te trotseren, met een knipoog naar de zomer die ons bijna
te wachten staat. Makkelijk, snel klaar en zelfs 's anderdaags of twee dagen
later nog even smakelijk te verorberen. Het is een Italiaans gerecht dat ik al
enkele jaren op tafel tover. Helaas kan ik me niet meer herinneren waar ik het vandaan heb. Maar dat het lekker is, dat is een feit!
Boodschappenlijstje (voor 4 personen)
3 paprika’s
6 aardappelen
800 g tomatenblokjes (in blik)
pasta naar keuze: conchiglie, penne,
spirelli…
kerstomaatjes
1 à 2 teentjes knoflook
groentebouillon
olijfolie
tijm, laurier, basilicum, oregano
peper en zout
Parmigiano
Aan de slag
Was en snij de paprika’s in dunne repen. Schil de patatjes en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Plet de look. Snij de kerstomaatjes in
twee.
Stoof de paprika, de patatjes en de look enkele minuutjes aan in een
vuurvaste schotel. Let op dat niets aanbakt.
Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Doe de kruiden erbij.
Laat het geheel lichtjes sudderen gedurende ca. een half uurtje. Leg
eventueel een stuk aluminiumfolie over je schotel, zo zijn de groentjes sneller gaar. Zorg ervoor dat de groentjes nog licht knapperig zijn. Voeg de
kerstomaatjes pas op het einde toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar (al dente).
Schep de pasta en de paprika-aardappelen-tomatenmengeling in een
bord. Werk af met schilfers Parmigiano.
P.S. De hoeveelheid groentebouillon kun je zelf kiezen, afhankelijk van de gewenste dikte van de saus.
Buon appetito!
De foodmadam.
Reacties