De Foodmadam

De Foodmadam

woensdag 24 april 2013

Lauwwarm slaatje met courgette en tomaat

Dit lauwwarm slaatje met courgette en tomaat is arm aan ingrediënten, maar des te rijker aan kleur en smaak. Ideaal voor wie snel een gezonde en goedkope hap wil, maar niet kan kiezen tussen een koud en een warm gerecht. Het is een receptje dat ik zelf ineen gekunsteld heb met ingrediënten die ik op dat moment in huis had. De mix van de warme courgette-tomaatmengeling met de koude salade belooft alvast een aangename smaaksensatie in je mond. En het is er helemaal niet voor gedaan, maar ik vind dat dit slaatje helemaal past in het kleurenpalet van mijn blog.  Boodschappenlijstje (voor 2 personen)

1 zakje gemengde sla: jonge sla, rucola, groene en rode eikenbladsla
1 kleine courgette
2 tomaten
1 teentje look
1 sjalot
olijfolie
gedroogde basilicum
peper en zout
Parmigiano

Aan de slag

Was de sla en doe deze in een slakom.

Snij de courgette en de tomaat in kleine stukken. Hak de sjalot. Plet de look. Doe een scheutje olijfolie in een pan. Stoof de sjalot en de geplette look aan. Doe de courgette erbij en even later de tomaten. Kruid met basilicum, peper en zout. Laat nog heel even stoven, maar zorg ervoor dat de groentjes knapperig blijven.

Haal de geplette look uit de pan. Meng de courgette en de tomaat met de salade. Schep op een bord en werk af met stukjes Parmigiano.


Laat het smaken!
De foodmadam.

Geen opmerkingen: