De Foodmadam

De Foodmadam

vrijdag 4 september 2015

Koffie tussen de letters

Tijdens een van mijn laatste bezoeken aan Rome ontdekte ik een zaak met een wel heel speciaal decor: Invito alla lettura, letterlijk vertaald 'uitnodiging om te lezen'. Invito alla lettura is een koffiebar die helemaal in het teken staat van lectuur. Je vindt er oude boeken, kranten, tijdschriften, strips, posters, elpees, allerhande verzamelobjecten, je kunt het niet gekker bedenken. Ik herinner me deze plek alsof het gisteren was.


Bij het binnenkomen werd ik meteen overweldigd door het sprekende decor van deze koffiebar. Overal, maar dan ook werkelijk overal, hing een of andere snuisterij die de moeite waard was om naderbij te bekijken. Van de felblauw gekleurde muren daarentegen viel haast niets meer te bemerken. Mijn oog viel nog het meest op de vele boeken die in wandrekken tegen de muur verspreid stonden of die simpelweg in stapeltjes op de grond lagen. Als boeken een echte stem moesten hebben dan was de stilte hier voorbij. 

   
   

Zodra mijn amore en ik onze eerste verwondering te boven waren gekomen, bestelden we een caffè en een spremuta di arancia (versgeperst sinaasappelsap) en zetten we ons neer om onze vermoeide voeten even te laten rusten. En het kon haast niet anders, zelfs de tafels hadden heel wat te vertellen... 


Als Rome niet zo veel meer te bieden had, kreeg je me hier de eerste uren niet meer weg. Want natuurlijk had ik als fervente liefhebber van de Italiaanse keuken dat stapeltje magazines van La cucina italiana maar al te graag van boven tot onder uitgeplozen. Bij regenweer weet ik alvast waar naartoe.


Hou jij, net als ik, van Italiaanse koffie en de rustgevende sfeer van boeken? Dan is was Invito alla Lettura vast en zeker een koffiebar voor jou. Je leest het goed: was. Want helaas moest Invito alla lettura in mei 2016 noodgedwongen de deuren sluiten. En zo eindigt het mooie verhaal van koffie tussen de letters.


Praktisch

Invito alla Lettura
Corso Vittorio Emanuele II, 283
00186 Roma
Tf. 06-6861396
E-mail: info@invitoallalettura.it
Web: www.invitoallalettura.com
Ook te vinden op Facebook.


Geen opmerkingen: