De Foodmadam

De Foodmadam

dinsdag 16 december 2014

Vijf Italiaanse kerstcadeaus onder de kerstboom

Word je helemaal vertederd door de romantische sfeer die de kerstperiode met zich meebrengt, maar huiver je van de gedachte aan de daarmee gepaard gaande kopzorgen om het ideale geschenk te vinden? Stai tranquillo! Keep calm! Want hieronder vind je vijf hartverwarmende Italiaanse kerstgeschenken die je zelfs vanuit je luie zetel bestelt.

1. Slurp koffie op z'n Italiaans
Wie Italië zegt, zegt koffie. Mooie kopjes, een espresso-setje of heerlijke geurende koffiebonen zijn dan ook een ideaal kerstgeschenk voor koffieliefhebbers. Op de webshop shop.illy.com van het Italiaanse merk Illy vind je allerlei toffe geschenkideeën voor een (hart)verwarmende kerst.

Illy Art Collection - Watermill Center

2. Geen Italiaanse kerst zonder...
... panettone, hét Italiaanse kerstgeschenk bij uitstek. Deze overheerlijke 'kerstcake' verwent de smaakpapillen op elk moment van de dag: 's morgens bij een dampende cappuccino, in de namiddag bij een glaasje bruisende prosecco of als dessert bij een zoete Italiaanse wijn. Lees hier alvast meer over deze Italiaanse kerstlekkernij. Bestel je graag meteen een panettone, dan moet je zeker een kijkje nemen op panettone-shop.nl, waar zowel de klassieke panettone als modernere versies online te bestellen zijn.

Panettone bij Panettone-shop.nl

3. Ticket naar de zon 
Waar ze mij alvast heel gelukkig mee kunnen maken, is een vliegtuigticket naar een zelf te bepalen bestemming. Via de website van low-costmaatschappij Ryanair kun je cadeaubonnen van 25 tot 250 euro bestellen die de ontvanger kan inwisselen voor een trip naar keuze. Als je weet dat Ryanair vanuit België naar zestien verschillende Italiaanse bestemmingen vliegt en vanuit Nederland naar tien, dan is dit geschenk een absolute topper voor doorwinterde Italië-fans. Hierbij een rechtstreekse link naar de webpagina van Ryanair waarop je in een mum van tijd dit originele geschenk bekomt.

Foto Wikimedia

4. Een lekker boek onder de kerstboom
Een mooi boek blijft een geslaagde klassieker. Italiaanse kookboeken die ik het afgelopen jaar keurde en warm kan aanbevelen zijn Het Dolce Vita dieet van Gino d'Acampo, Eet, proef en beleef Toscane van Giulia Scarpaleggia, De klassieke Italiaanse keuken van Marcella Hazan, De wetenschap en de kunst om goed te eten van Pellegrino Artusi en De Dikke Vinazza van Diane Lensink. Al deze boeken zijn makkelijk online te bestellen bij Bol.com.

Foto Pinterest

5. Beleef Italië in eigen land
Wat zou je ervan vinden om met de Vespa door het Belgische landschap te scheuren en je even een echte Italiaan(se) te voelen in eigen land? Doe een strik rond deze Italiaans geïnspireerde ervaring en leg het als geschenk onder de kerstboom. Bij het Belgische bedrijf vesparoute.com koop je online een Vesparoute-cadeaubon vanaf 34,50 euro per persoon.

Ik hoop dat ik je met deze vijf hartverwarmende cadeautips heb kunnen inspireren. Heb jij nog leuke of lekkere Italiaanse ideeën? Laat ze gerust achter bij de comments. Zo gaan we voortaan met z'n allen lekker relaxed de feestdagen tegemoet!

A presto!
De Foodmadam.

Geen opmerkingen: