De Foodmadam

De Foodmadam

dinsdag 2 december 2014

B&B Domus Rachele in Rome - slapen tussen de locals

Op zoek naar een eenvoudige maar comfortabele én betaalbare slaapplek in Rome? Dan is bed&breakfast Domus Rachele vast en zeker iets voor jou. B&B Domus Rachele is gevestigd in een appartement dat deel uitmaakt van een condominio, een groot appartementencomplex waar gewone Romeinse gezinnen wonen. Als je de grote houten poort van het gebouw binnenwandelt, loop je recht op een binnenkoertje dat door de vele kamerplanten net een kleine jungle lijkt. Nadat je op het einde van de volgende gang een tweede deur achter je hebt dichtgetrokken, kom je in de enorme traphal terecht waar B&B Domus Rachele zich bevindt. Wees gerust, je hoeft geen honderd trappen te doen na een dagje stappen in Rome. Met een historische lift die recht uit een filmdecor te zijn geplukt, bereik je de vierde verdieping van de prachtige en brandschone palazzo. En daar wacht gastheer Fabio je op om je met een vriendschappelijke handdruk te verwelkomen.


Het vrij nieuwe appartement heeft twee kamers, camera Lilla en camera Blu, die fris en modern werden ingericht en alle nodige comfort bieden. De kamers hebben allebei een eigen nette badkamer. Voor het slapengaan kun je op je kamer een filmpje kijken of in de toeristische brochures en boeken snuffelen die Fabio ter beschikking stelt van zijn gasten. Als je met het raam open slaapt, hoor je de buurt 's morgens langzaam wakker worden. Het geklingel van borden en tassen, een nonna die de plantjes water geeft, de buren die elkaar 'buongiorno' wensen. Op een vooraf afgesproken tijdstip - zodat de gasten apart kunnen eten - serveert Fabio het ontbijt in het gemeenschappelijke keukentje. Het ontbijt is typisch Italiaans met beschuiten, confituur, een verse brioche en Fabio's overheerlijke cappuccino, die hij eigenhandig maakt: lekker warm, romig en pieno di sapore, vol smaak. Ottimo! Grote magen en 'zoute' ontbijters zijn na een Italiaanse ochtendtafel waarschijnlijk niet helemaal voldaan, maar Rome heeft zoveel lekkers te bieden dat je sowieso best wat ruimte laat.


B&B Domus Rachele is aardig gelegen in een woonbuurt aan de Porta Pia, de stadspoort waar Italiaanse troepen in 1870 Rome binnenvielen en de kerkelijke staat van Pius IX omverwierpen. Op slechts enkele minuten lopen bereik je de bushalte en de metro (zowel lijn A als B), die je een uitstekende verbinding bieden naar het historische centrum en naar de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Sportievere types wandelen in een half uurtje naar het centrum. Wie 's avonds graag dicht bij huis blijft, kan in een van de vele nabijgelegen restaurantjes terecht om de regionale specialiteiten te proeven. Nadat we B&B Domus Rachele verleden jaar ontdekten, verbleven we er dit jaar opnieuw, en ook na deze laatste keer blijf ik Fabio's stekje warm aanbevelen. Handig weetje, Fabio kan je te woord staan in het Engels. Om een idee te geven van de prijs, wij betaalden voor een verblijf van vier nachten 348 euro, de tassa di soggiorno of toeristentaks inbegrepen (87 euro per nacht in het hoogseizoen). Een mooie prijs voor een comfortabele slaapplaats vlakbij het historische centrum van Rome. 


Praktisch
B&B Domus Rachele
Via Alessandria 88
zona Porta Pia
Roma
Web: www.domusrachele.it (ook in het Engels en Frans)


Buon viaggio!
De Foodmadam.

* Met dank aan B&B Domus Rachele voor de foto's.

Geen opmerkingen: