De Foodmadam

De Foodmadam

donderdag 5 juni 2014

Limburg Proeft ook Italiaans!

Het komend weekend kunnen we weer een mooi culinair uitje maken, en wel naar Hasselt in het Belgische Limburg, waar de terreinen van de Ethias Arena en de Grenslandhallen nu alvast worden klaargestoomd voor de tweede editie van Limburg Proeft 2014. Gedurende vier dagen - van vrijdag 6 juni tot pinkstermaandag 9 juni - zetten toprestaurants, sterrenchefs, tv-koks en jonge bistro's er hun kunsten in de kijker en kunnen wij proeven van hun gastronomische creaties. De ambassadeurs van Limburg Proeft 2014 zijn Annemie Ramaekers, society-journaliste en bekend van Tjing Tjing op regionale zender TVL (TV Limburg) en de allergekende Peppe Giacomazza van het Genkse restaurant La Botte en televisie-zender njam!.

Ambassadeurs Annemie Ramaekers en Peppe Giacomazza
Bron foto: Limburg Proeft

Ik hield de deelnemende restaurants al even onder de loep en was opgetogen om te zien dat ook de Italiaanse keuken mooi vertegenwoordigd zal zijn. De onderstaande gerechten in 'Italian Style' deden me het water in de mond lopen:

Il Fiore
- Melanzana alla parmigiana (aubergine op Toscaanse wijze gegratineerd in de oven)
- Ravioli tartufo

La Botte
- Garganelli, bouillon van langoustine, burrata (romige kaas van buffelmelk), courgette
- Ravioli al plin, basilicum, tomaat, crème van pecorino

Le 54°
- Ravioli van kreeft, waterzooi van courgette, wortel, prei, compote van San Marzano-tomaat
- Carpaccio van op lage temperatuur gegaard kalfsvlees, gnocchi, witte asperges, boter, salie, mayonaise van rucola

Beluga Loves You/Club-F
- Bruschetta Lovers: gegrilleerd brood in drie bereidingen: pittige rauwe zalm, frisse aubergine en klassieke vitello tonnato
- Freshly Rolled Beef: piadina met dun gesneden gemarineerd rundvlees, avocado, notensla, basilicum, rode ui, kappertjes, parmezaan en pepertjes
- Sliced: de mooiste charcuterie uit Italië en Spanje, geserveerd met ciabatta en olijfolie
- Risotto carne: kalfsvlees, grotchampignon, parmezaan
- Risotto pesce e frutti di mare: diverse variëteiten vis, schaaldieren en schelpjes, kruidenpesto

Met deze en vele andere veelbelovende proevertjes én de zomerse temperaturen die ons dit weekend te wachten staan, kan Limburg Proeft 2014 weleens een topper van formaat worden. Ik kijk er alvast naar uit om al dat lekkers te proberen en om er nadien een smaakvolle blogpost over te schrijven.

Wil jij er ook graag bij zijn? Neem dan snel een kijkje op de website van Limburg Proeft of breng een bezoek aan de Facebook-pagina. En wie weet tot dan!


Fijn weekend,
De Foodmadam.

2 opmerkingen:

HansDeZwans zei

Zo dicht bij huis, daar moet ik wel geraken dit weekend.

De Foodmadam zei

Jij speelt bijna thuismatch Hans! Super!