De Foodmadam

De Foodmadam

woensdag 26 maart 2014

Op naar Antwerpen Proeft 2014

Haal je agenda tevoorschijn en stip 15 tot 18 mei 2014 aan, want dan kun je je opnieuw laten verwennen tijdens het culinaire outdoorfestival Antwerpen Proeft, dat inmiddels aan haar achtste editie toe is. Place-to-be is ook dit jaar de evenementenlocatie Waagnatie op het Eilandje, vlakbij het MAS en het recent geopende Red Star Line Museum. Voor een fractie van de restaurantprijs kun je er genieten van lekkere proevertjes in amusevorm, die ter plaatse worden klaargemaakt door sterrenchefs, chefs van klassebistro's en jonge keukentalenten.

Mooie namen

Ook dit jaar staan er weer mooie namen op het programma. Wat dacht je van tweesterrenrestaurant 't Zilte van Viki Geunes of de eensterrenrestaurants Kommilfoo en L'Epicerie du Cirque? Of ben je benieuwd naar wat lekkers toppatissier Toon De Klerck te bieden heeft? Absoluut een bezoekje waard is de stand van brouwerij Duvel Moortgat en Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon, die je graag meenemen in de boeiende wereld van de 'beer and cheese paring'. En natuurlijk mag aan een mooie deelnemerslijst De Schone van Boskoop van chef-kok en Antwerpen Proeft-ambassadeur Wouter Keersmaekers niet ontbreken, mijn topfavoriet van de editie van verleden jaar. 

Internationale proeverij

Tijdens Antwerpen Proeft kun je niet alleen de Belgische keuken proeven. Ga Amerikaans bij Ellis Gourmet Burger of Ethiopisch bij de sympathieke chef-kok Abraham Esayase van Little Ethiopia, proef Sushi bij Zaowang of beleef een Thaise moment bij Yam Thai, het restaurant van de Vlaamse TV-ster en Antwerpen Proeft-ambassadrice Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck. Vous préférez la cuisine française? Passeer dan zeker bij grote keukenbelofte Kevin de Backer van B23 en bij de perfectionistische Georges Geismar van het restaurant Rimbaud. Ik hoop alleen dat er nog een Italiaanse chef-kok aan Antwerpen Proeft wil deelnemen, dan is mijn internationale to-do-lijstje alvast compleet.


Groeiende deelnemerslijst

Nog enkele andere vermeldenswaardige namen die al zeker de affiche van Antwerpen Proeft kleuren, zijn de restaurants 12, Place du Marché van Thomas Coenen, Ardent van Wouter Van Steenwinkel en Boris van de energieke autodidact Nicolas Moreels, die allemaal een Belgisch-Franse keuken aanbieden. Hou je van design, mode, kunst, cultuur én gastronomie? Ga dan alvast even voorproeven op de stand van restaurant Graanmarkt 13, aangestuurd door Seppe Nobels. En bierliefhebbers kunnen hun hart helemaal ophalen bij brasserie Zytho uit Kontich, waar een 'zytholoog' of biersommelier de perfecte 'beer and food paring' voor je uitzoekt. Wil je graag proeven van de Kempische culinaire gastvrijheid? Sluit dan je dag niet af vooraleer een bezoek te hebben gebracht aan de jonge en veelbelovende chef Frédéric Helsen van restaurant Helsen uit Kasterlee. En hou zeker ook de deelnemerslijst in het oog, want meer mooie namen volgen gegarandeerd. 

Wil je nog meer proeven van wat je te wachten staat? Neem dan een kijkje op www.antwerpenproeft.be en lees alvast mijn persoonlijke ervaringen tijdens Antwerpen Proeft 2013. Laat ons alleen hopen dat het zonnetje dit jaar wel van de partij mag zijn! 

Culinaire groeten,
De Foodmadam

Geen opmerkingen: