De Foodmadam

De Foodmadam

donderdag 14 november 2013

Eerste chocoladebeurs in Brussel

Goed nieuws voor alle chocoladeliefhebbers! Het 'Salon du Chocolat', het grootste chocolade-evenement ter wereld, organiseert haar eerste Belgische editie. Van 7 tot 9 februari 2014 wordt Tour&Taxis in Brussel omgetoverd tot een heus chocoladeparadijs. 

De Chocoladebeurs (Salon du Chocolat) is het grootste evenement ter wereld dat aan chocolade wordt gewijd. Sylvie Douce en François Jeantet organiseerden 19 jaar geleden een eerste editie in Parijs en ondertussen tekent de 'Mondial du Chocolat et du Cacao' in tal van wereldsteden present: Parijs, New York, Tokyo en zes Japanse steden, Moskou, Peking, Shanghai, Seoul, Salvador de Bahia, Londen, Zürich. Vanaf nu komt daar dus ook onze Belgische en Europese hoofdstad Brussel bij.


Dat de Chocoladebeurs voortaan ook in België plaatsvindt, is geen toeval. Onze Belgische chocolade is dan ook wereldwijd gerenommeerd. Bovendien kunnen we prat gaan op een jarenlange chocoladetraditie. België is het land van de chocolade, en met 9,77 kg per jaar en per inwoner mogen we ons gerust fervente liefhebbers en flinke consumenten van chocolade noemen. Een internationaal evenement dat helemaal in het teken staat van deze zoete lekkernij, is dus de kers op de taart.

Tijdens het salon in Tour&Taxis draait alles rond de knowhow van onze Belgische chocoladebedrijven. Ze kunnen nieuwe trends voorstellen, nieuwe producten laten proeven en de affectieve banden met de consument versterken. Daarnaast kunnen ze op internationaal niveau rond hun imago en producten communiceren. 

En voor de bezoekers is er met 5000 m² animatie heel wat te beleven:

·         demonstraties en proeverijen bij grote Belgische en internationale sterrenchefs
·         cursussen koken en patisserie, initiaties en workshops
·         kidscorner en opvang met aandacht voor chocoladecreaties en -recepten
·         conferenties met Belgische en internationale persoonlijkheden
·         defilé van jurken in chocolade, gecreëerd door chocolatiers, patissiers en designers
·         de aanwezigheid van de beste chocolatiers en chef-patissiers
·         VIP-ruimte en lounge
·         tentoonstellingen en aanwezigheid van de chocolademuseums van Brugge en Brussel
·         kunstwerken in chocolade

Dankzij chocolade wordt Brussel van 7 tot 9 februari 2014 drie dagen lang een magische plek, waar fijnproevers ongetwijfeld hun hart zullen ophalen. Noteer deze data dus in vette letters in je agenda zodat ook jij er zeker bij zult zijn. 

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje op de website van de Chocoladebeurs: http://brussels.salon-du-chocolat.com.

Praktisch
Tour&Taxis - Hal 1
Havenlaan 86C
1000 Brussel
Dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur.
Tickets ter plaatse verkrijgbaar.


Culinaire groeten,
De foodmadam.

Geen opmerkingen: