De Foodmadam

De Foodmadam

donderdag 11 juli 2013

Diageo World Class-cocktailwedstrijd 2013 (3)

De prestigieuze cocktailwedstrijd 'Diageo Reserve World Class bartender of the year 2013' is afgelopen. De beste barman van België, Carl Van Droogenbroeck, is geëindigd bij de vierendertig beste bartenders ter wereld.

Voor mijn nieuwe lezers even ter informatie, Diageo Reserve World Class Bartender of the Year is een prestigieuze internationale cocktailwedstrijd die georganiseerd wordt door Diageo, wereldleider in de productie en verkoop van sterkedranken, bieren en wijnen. Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd wordt gezocht naar de beste bartender ter wereld. Dit jaar werd Carl Van Droogenbroeck tijdens de Belgische en Europese voorrondes verkozen tot beste barman van België en mocht hij ons land vertegenwoordigen tijdens de ultieme finale van de Diageo World Class-cocktailwedstrijd 2013. De finale vond plaats van 4 tot 9 juli op de Azamara, een luxueus cruiseschip dat de Middellandse Zee bevaart en aanmeert in Nice, Monte Carlo, Saint-Tropez, Ibiza en Barcelona.

Een geconcentreerde Carl Van Droogenbroeck

De deelnemers moesten drie uitdagingen tot een goed einde brengen. Voor de Red Carpet Challenge moesten ze een signature drink en een bottle serve voorstellen aan de jury. Daarvoor moesten ze zich laten inspireren door sterren, schrijvers of regisseurs die ooit de rode loper passeerden tijdens het filmfestival in Cannes. Tijdens de Mediterranean Master Challenge dienden de kandidaten de Mediterraanse regio tot leven brengen in het glas, en dat door de juiste ingrediënten, stijl en technieken te kiezen. Voor de Saint-Tropez Market Challenge kregen de barmannen een budget van 30 euro om ingrediënten te kopen op de markt van Saint-Tropez. Daarmee maakten ze twee nieuwe cocktails. 

De deelnemer die voortaan door het leven gaat met de titel Diageo Reserve World Class Bartender of the year 2013, is Davis Rios uit Spanje. Als winnaar wordt hij ambassadeur van Diageo Reserve World Class en mag hij de wereld rondreizen om nieuw aanstormend talent te inspireren en om nieuwe cocktailculturen en trends te ontdekken. Carl Van Droogenbroeck slaagde erin de eerste ronde tot een goed einde te brengen, maar greep helaas net naast een ticket voor de halve finale. Toch mag hij terecht trots zijn op de complimenten die hij kreeg van hoofdjurylid Dale DeGroff en op zijn plaats bij de beste vierendertig bartenders ter wereld. 


Culinaire groeten,
De foodmadam

Geen opmerkingen: