De Foodmadam

De Foodmadam

vrijdag 17 mei 2013

World Baking Day 2013

Laat het zondag maar pijpenstelen regenen, want het is World Baking Day of Wereldbakdag. Dit jaar is het thema 'bake brave' of 'overtref je bakkunsten'. World Baking Day daagt iedereen uit om zondag zijn bakkersgrenzen te verleggen en iets te bakken waaraan hij zich nog nooit eerder heeft gewaagd. Het World Baking Day-team heeft alvast honderd bakkers geselecteerd wiens favoriete recept ter inspiratie kan dienen. En we mogen terecht trots zijn, want op de lijst pronken maar liefst tien Belgische foodblogger-bakkers.


De recepten zijn gerangschikt van niveau 1 tot niveau 100, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Zo is er zowel voor dummie-bakkers als voor meesterbakkers een uitdaging op maat.


Ga je graag voor de ultieme uitdaging? Bak dan de decadente cream puff cake van de Amerikaanse bakker Buddy Valastro. Een cake die zich verschuilt onder bergen slagroom, slagroomsoezen, nog meer slagroom, kleurrijk afgewerkt met chocoladeschilfers, aardbeien en kiwischijfjes. Best wel even niet de calorietjes tellen.

Vind je in deze lijst niet je zin? Of bak je toch liever iets eenvoudig? Laat je dan verleiden door mijn overheerlijke Oostenrijkse sachertorte of deze lichte en luchtige lief-voor-de-lijn-ananascake. World Baking Day is alvast dé ideale gelegenheid om je bakkunsten te overtreffen, om je geliefden te trakteren op een stukje zelfgebakken taart of om schaamteloos te genieten van de 'zoete zonde'. En dat onder het volgend motto: beleef plezier! Dus, palm zondag de keuken in, bak iets helemaal te gek, upload een foto van je gebak op je Facebook-pagina en nodig mij gerust uit om een stukje te komen proeven.


Veel bakplezier,
De foodmadam.

Geen opmerkingen: