De Foodmadam

De Foodmadam

vrijdag 31 mei 2013

Diageo World Class-cocktailwedstrijd 2013 (2)

Dikke proficiat voor Carl Van Droogenbroeck van Cocktails at Nine in Antwerpen! Want hij is de uitverkorene om ons land te verdedigen op de internationale finale van Diageo World Class 2013, een prestigieuze cocktailwedstrijd die georganiseerd wordt door Diageo, wereldleider in de productie en verkoop van sterkedranken, bieren en wijnen met bekende merken als Johnnie Walker, J&B en Bushmills whisky's, Smirnoff, Cîroc en Ketel One vodka's, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray en Guinness. De Belgische finale van Diageo World Class werd al eerder gestreden, de Europese finale vond deze week plaats in Madrid.

Carl Van Droogenbroeck

De kandidaten moesten tijdens deze Europese finale drie proeven tot een goed einde weten te brengen, en ook deze keer was de moeilijkheidsgraad niet te onderschatten. Bij de Retro-Chic Speed Challenge kregen de bartenders welgeteld acht minuten de tijd om zes cocktailklassiekers te bereiden. Snelheid was onontbeerlijk, maar ook de smaak en de kwaliteit van de bereidingen moest perfect zijn. Voor de Cannes Red Carpet-uitdaging dienden de kandidaten een eigen creatie en een 'bottle serve' te maken, een unieke manier van schenken die wordt toegepast om de sterkedrank maximaal tot uiting te laten komen. Daarbij moesten ze zich laten inspireren door een schrijver, regisseur of filmster die ooit op de rode loper in Cannes mocht pronken. Bij de laatste proef Bartender-Barchef moesten de barmannen twee cocktails bereiden die passen bij een gerecht. Daarbij werd gepeild naar hun kennis van foodpairing én werden hun smaakpapillen op de proef gesteld. Tijdens al deze proeven gaven de juryleden scores voor techniek, presentatie, smaak, balans en het tot uiting laten komen van de sterkedrank. 

Op naar de ultieme finale van Diageo World Class! Die vindt plaats van 4 tot 9 juli op de Azamara, een luxueus cruiseschip dat de Middellandse Zee bevaart en aanmeert in Nice, Monte Carlo, Saint-Tropez, Ibiza en Barcelona. Carl Van Droogenbroeck zal er meedingen naar de felbegeerde titel van 'Diageo World Class Bartender of the Year 2013'. Vijftig deelnemende landen, slechts één winnaar... het wordt een superspannende strijd. Volg je graag de reis van het Azamara Club Cruiseschip tijdens de World Class-finale? Dat kan makkelijk via de Facebook-pagina van Global World Class Finals. Ik wens Carl Van Droogenbroeck alvast heel veel succes!


Culinaire groeten,
De foodmadam.


Geen opmerkingen: