De Foodmadam

De Foodmadam

maandag 22 april 2013

Spaghetti bolognese


Druk, druk, druk! Zoon moet dringend worden opgehaald aan de lagere school, dochter aan de middelbare school. Man schuift aan in de file op terugweg van het werk, vrouw in de ellenlange rij aan de kassa in de supermarkt. Straks moet de zoon naar de voetbal, de dochter naar de balletles, de man naar de fitness en de vrouw naar de zumba-les. Bezoekje brengen aan de schoonmoeder, binnenwippen bij tante Kaat, verjaardagsfeestje hier, kraambezoekje daar… Moesten we nu ook geen minuutje tijd vinden om te eten? 

Deze gezonde versie van de 'spaghetti bolognese' maak je wanneer je enkele uurtjes vrij hebt, en eet je wanneer de tijd je weer eens voorbijloopt. Want je kan de bolognesesaus supermakkelijk invriezen. Zo schaft de pot, zelfs als je heel weinig tijd hebt, lekker veel groentjes, nuttige koolhydraten en een portie mager varkensgehakt. 
Boodschappenlijstje (ongeveer 4 porties voor 2 personen)

spaghetti
1 kg mager varkensgehakt
2 rode paprika's
1 groene paprika's
4 wortelen
4 selderstengels
2 sjalotten
800 g tomatenblokjes
2 blokjes runderbouillon
1 à 2 teentjes look
olijfolie
tijm, basilicum, oregano
zout en peper

Aan de slag

Bak het gehakt aan in een pan. Was ondertussen de paprika's, wortelen en selderstengels en snijd ze in kleine stukken. Hak de sjalotten en plet de look.

Doe een scheut olijfolie in een grote ketel. Fruit de sjalotten en de look. Let op dat de look niet verbrand. Doe de stukjes groenten erbij en laat een vijftal minuten stoven. Voeg het gehakt toe, de tomatenblokjes, de runderbouillon en de kruiden. Laat het geheel lichtjes sudderen totdat de groentjes beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de spaghetti al dente.

Tip

1. Vervang de blokjes runderbouillon door een stuk mergpijp. Het maakt je saus wel iets zwaarder en vettiger, maar het geeft een ongelofelijke smaak!
2. Gebruik tagliatelle in plaats van spaghetti. Deze lintvormige pasta op basis van eieren gaat uitstekend samen met bolognesesaus.


Buon appetito!
De foodmadam.

Geen opmerkingen: